Jste zde

Domů

Oficiální stanovisko KČT k výběrovému řízení na Bezručovu chatu (BTCH)

Bezručova chata

V reakci na zprávy ve sdělovacích prostředcích a na sociálních sítích, týkající se výběrového řízení na nového nájemce Bezručovy turistické chaty na Lysé hoře zveřejňujeme toto oficiální stanovisko KČT.

„Vedení KČT nevede žádné spory ohledně výběru nového nájemce Bezručovy chaty na Lysé hoře v Beskydech. Ty se pouze snaží vyvolat několik jedinců –- členů teprve nedávno vzniklého KČT, odbor Beskydy. Vedení KČT naopak jedná v souladu se Stanovami KČT a jako většinový vlastník Bezručovy chaty při její správě úzce spolupracuje s Moravskoslezskou oblastí KČT, jako menšinovým vlastníkem“.

Stanovisko předsedy KČT

KČT již od svého založení v r. 1888 ctí demokratické principy a pro zabezpečení svého chodu má k dispozici kompetentní volené dobrovolné orgány. Pouze tyto volené orgány a statutární zástupci (nikoliv řadoví členové KČT) mají v souladu se Stanovami KČT odpovědnost - mj. také za správu majetku KČT. V případě Bezručovy turistické chaty na Lysé hoře (BTCH) je v písemné smlouvě uzavřené mezi KČT a Moravskoslezskou oblastí KČT (MSO KČT) zakotven spoluvlastnický podíl na BTCH v poměru 80% ústředí KČT a 20% MSO KČT. Ve zmíněné smlouvě je explicitně uvedeno, že za oba spoluvlastníky BTCH jedná ve všech záležitostech většinový vlastník, tzn. KČT. Přesto Vedení KČT při správě BTCH průběžně spolupracuje se MSO KČT a taktéž ve fázi přípravy podmínek výběrového řízení na nového nájemce BTCH přizvalo k jednání statutární zástupce MSO KČT a předsedu „technické rady“ MSO. Za sebe rád konstatuji, že vše kolem přípravy, vyhlášení a realizace výběrového řízení proběhlo/probíhá standardně a transparentně. KČT průběžně řeší výběrová řízení i na dalších čtrnácti turistických chatách v majetku KČT.

Vratislav Chvátal, předseda KČT

Další článek

Partneři a sponzoři Klubu českých turistů

Generální partner

Lesy České republiky a.s.

HAMÉ Turistické známky BoCo Mikov Sphere Card

Fotolab-cewe Český systém kvality služeb (ČSKS)

Hlavní partneři

Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví - Pečujeme o Vás každou vteřinu České dráhy a.s. Author - evropská značka jízdních kol Česká spořitelna a.s.
Alpine Pro

Partnerské spolky

Asociace A-TOM KST - Klub slovenských turistů Maďarský turistický svaz - Magyar Természetjárö Szovetség PTTK - Klub polských turistů - Polskie towarzysto turystyczno-krajoznawcze Český olympijský výbor Alpenverein.cz, Alpský klub Praha-Innsbruck 608
        Oesterreichischer Touristenklub Fichtelgebirgsverein e.V. Česká asociace Sport pro všechny Folklorní sdružení České republiky Česká obec sokolská Junák - český skaut, z.s. ERA-EWV-FERP - Evropská asociace turistických klubů